Yazar "Gürbüz, Başak" için listeleme
-
Development of vegan kefir fortified with Spirulina platensis
Atik, Didem Sözeri; Gürbüz, Başak; Bölük, Esra; Palabıyık, İbrahim (Elsevier, 2021)The choices for dairy products have increased in recent years because of medical recommendations or lifestyle preferences. This study was set out to assess the importance of Spirulina platensis fortification in vegan kefir ... -
The Effect of Lactic Acid Based Propolis Addition on The Shelf Life of Fresh Strawberry Juice
Albaş, Merve Gözde; Gürbüz, Başak; Boluk, Esra; Sözeri Atik, Didem; Velioğlu, Murat; Palabıyık, İbrahim (Univ Namik Kemal, 2022)Anthocyanins, carotenoids, vitamins, flavonoids, aroma volatiles, and phenolics are among the natural antioxidants and other bioactive phytochemicals found in strawberries. Strawberry and strawberry juice is a perishable ... -
Kuşburnu çekirdeği tozu ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi
Gürbüz, Başak (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Son dönemlerde tüketicilerin probiyotik gıdalara olan ilgisi artmaktadır. Kuşburnu çekirdeği esansiyel yağ asitleri, tokoferoller, fitositoroller, fosfolipitler ve fenolikler gibi fonksiyonel bileşiklere sahip, yüksek ...